Hur möblerar du dina inre rum?

Datum: 2014-04-25

En ”Äntligen hemma”-reflektion…

Jag inspirerades av Ayel Waletts blogginlägg häromdagen, som fick mig att fundera på mina inre rum.

Precis som vi väljer hur vi vill bo och vad vi vill ha för hem rent fysiskt, så kan vi leka med att se på insidan likadant… hur vill jag att min ”inre” bostad ska se ut? Vad ska den vara? Vad fungerar för mig? Och hur skapar jag det?

”din inreinredningsarkitekt!”

Jag tror att jag jämförelsevis möblerar om ganska ofta i mitt hem. Rent handgripligen alltså. Det är relativt enkelt, eftersom jag bor smått och inte har en massa att flytta runt på, men jag gillar att följa flödet, när det känns jättetydligt att det är dags att rumstrera om lite, så gör jag det. Kanske kan man kalla det för Spontan-Feng-Shui? Jag har skapat ett hem med lätta, flyttbara möbler. Och filttassar!!!! 🙂

”Ta det piano?”

Sen en tid tillbaka har jag i och för sig ett piano också, ett sånt där riktigt gammalt, som säkert väger flera ”hundra ton”! Så det fick jag överväga noga var det skulle stå, för det kommer stå där ett tag 🙂

Det jag också är medveten om är, att när jag får en sån där obändlig lust att möblera om, eller att städa för den delen, så är det inte bara för att dammråttorna har vuxit sig stora. Ibland är det också dags för mig att titta i mina inre rum.

Kanske är det

en gammal byrå som ska flyttas om
en leksak som ska plockas fram
ett smyckeskrin som ska dammas av
en upplevelse som behöver tas om hand med lite exra omtanke
en blomma att vattna, titta på och njuta av
eller helt enkelt dags att öppna ett av mina inre fönster och vädra. Få in ny frisk luft.

”låta gardinerna fladdra i vinden…”

Om jag ser på hela mitt hem som både insida och utsida, så ger det mig tillgång till ett annat tänk och en annan medvetenhet om hur jag skapar en miljö som är harmonisk för just mig. Behövs de inre rummen renoveras? Städas? Möbleras om? Är det dags att slå ut några inre väggar eller lyfta blicken och se om jag behöver höja min inre takhöjd?

Hur ser du på dina inre rum? Är de öppna och välkomnande? För fler än dig? Har du behov av en mörk grotta? Är de ett ständigt pågående renoveringsobjekt? Vad fungerar för dig?

Och kan det vara dags att ta tid att njuta av den inre miljön och ge den uppskattning också? Hur ser din inre mysfåtölj ut? Vad är din inre favoritmatta? Vad har du för inre estetik som du skulle kunna hänföras av och förundras över, precis som den där tavlan eller blomman på utsidan?

Tillåter vi oss att njuta även av det hem på insidan, som vi skapar?

Hur bor du i dig?

God morgon!

 

 

#blogg100

Show Buttons
Hide Buttons